Przepis

Kanapka z Szynką Szwarcwaldzką serem i papryką

Dla 4 osób: 8 kromek chleba włoskiego (może być polski), musztarda z miodem lub inna (raczej słodka), 4 plastry sera cheddar, 2 duże słodkie gruszki pokrojone na 12 plasterków każda, 200 g szynki pokrojonej w drobne plasterki, kilkanaście liści umytego szpinaku.

Odciąć łodyżki od liści szpinaku i odłożyć go na bok. Lekko opiec kromki chleba. Posmarować delikatnie każdy kawałek pieczywa musztardą, a następnie nałożyć kawałki sera na 4 z 8 części uprzednio opieczonych i posmarowanych kromek. Wstawić tak przygotowane kromki do pieca i przypiekać aż do delikatnego roztopienia sera. Podzielić kawałki papryki, szynki i liści szpinaku na 4 równe części. Tak przygotowane porcje położyć na kromki z serem i nałożyć na to pozostałe wolne kawałki pieczywa. Przekroić je na pół i podawać.



Wykorzystaj w przepisie